You are here: Home Research Research Projects New Research Projects 2016/17

New Research Projects 2016/17

• "BonnUmland  -shaREgion" (Academic support of the project by RG Wiegandt)

• "Integrationsprozesse asylberechtigter Flüchtlinge in nordrhein-westfälischen Städten und Gemeinden" (RG Wiegandt)

•  "DeMo Wetlands - Copernicus-based Detection and Monitoring of tropical Wetlands" (RG Fernerkundung / RG Greve)
  • "EvIDENz (Earth Observation based information products for drought risk reduction on the national level)" (RG Fernerkundung, Dr. Olena Dubovyk)
  • Remote Sensing in Schools III (RG Fernerkundung, Dr. Andreas Rienow)

• "Collective financing of renewable energy projects in Switzerland and Germany: Comparative analysis and implications for energy transition policies" (RG Klagge)

• "Städtische Wohnungsmärkte im Spannungsfeld von Investoreninteressen und kommunaler Wohnungspolitik. Eine akteurs- und institutionenorientierte Analyse am Beispiel von Hamburg, Köln und München." (RG Klagge, Dr. Katrin Klein-Hitpaß)

• "Air Quality Monitoring Program, Geiranger Fjord / Norway" (RG Löffler)

• "RCR - Resilience, Collapse and Reorganization in Social Ecological Systems of Africa's Savannahs" (RG Müller-Mahn)

• "Atlas VR - knowledge management for Disaster Risk Management.
    Developing an atlas of vulnerability and resilience." (RG Schrott)

• "Service Learning in der Bonner Schullandschaft" (RG Geographiedidaktik)

• "SmartCities - Webbasierte Medien in der Stadtentwicklung: Bürgerbeteiligung und Bürgerengagement in der digitalen Gesellschaft." (RG Wiegandt)

• Summer School "Sustainability in the Food-Water-Ecosystem Nexus in Sub Sharan Africa in support of the SDG's" (RG Diekkrüger)